همچنین پس از اخذ مجوز، باید انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب ساختمان را قطع کرده و قبل از شروع عملیات تخریب، باید همسایگان خود را از این موضوع مطلع کنید.
بنابراین هزینه تخریب ساختمان های فرسوده ارزان تر خواهد بود.
هر روش تخریب دارای مزایا و معایب خاص خود است و انتخاب بهترین روش بستگی به مواردی مانند نوع سازه، محیط اطراف، و مقررات محلی دارد.
در گذشته تخریب سازه را با چند کارگر ساده انجام می دادند اما امروزه با توجه به پیشرفت دانش و تکنولوژی و افزایش ارتفاع سازه هایی که دردسترس است تخریب کردن ساختمان فرسوده با استفاده از ماشین ها و تجهیزاتی مدرن انجام می گیرد تا بتوان با رعایت ایمنی در زمان کمتر با دقت بالاتری این کار را انجام داد.
معمولا هرچه قدمت سازه بیشتر باشد، استحکام آن کمتر و خراب کردن آن سادهتر است.
پس از عملیات تخریب ، کف سازی ساختمان مهمترین بخش است. چنانچه کف سازی ساختمان اصولی انجام نشود تمام لایه های بعدی کف ساختمان مانند سرامیک یا سنگ یا پارکت لمینت که بعداً قرار هست اجرا شوند به مشکل خواهد خورد. به منظور کف سازی ساختمان از انواع پوکه معدنی یا پوکه صنعتی و در برخی موارد از ماسه استفاده هزینه تخریب ساختمان میشود. سپس برای دستیابی به یک سطح تراز نرمه کشی با ملات ماسه و سیمان و با طرح اختلاط مخصوص اجرا میشود. در صورتیکه طرح اختلاط نرمه سیمان بدرستی صورت نگیرد کف سازی تقریباً بی اثر بوده و کف پس از مدتی ترک میخورد و نشست میکند.
قطع آب ساختمان: با هدف جلوگیری از نشت آب و ایجاد آسیبهای اضافی، انشعابات آب ساختمان باید قطع شوند.
این روش برای ساختمانهای کوچک یا بخشهای خاص سازه که دسترسی به آنها محدود است، مناسب است.
برای شروع ایمن و کارآمد تخریب ساختمان، رعایت مراحل زیر ضروری است:
آیا سرویس بهداشتی برای کارگران در کارگاه در نظر گرفته شده است؟
شناسایی خطرات احتمالی مانند ریزش سازه یا آسیب به ساختمانهای مجاور.
در این روش با استفاده از مواد منفجره، سازه در یک زمان کوتاه تخریب میشود. تخریب با مواد منفجره روشی سریع و موثر است اما این روش خطرات ایمنی زیادی داشته و نیاز به مجوز دارد.
وجود ساختمانهای لوکس و سازههای فرسوده در کنار یکدیگر، نیاز به رعایت ایمنی دقیق را در هنگام تخریب دوچندان میکند.
بالابرهای ساختمانی: برای انتقال مصالح یا ابزار به ارتفاعات مختلف.